Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Φιλοσοφία "ΣΤΕΚΙΟΥ" - "Αλληλεγγύη για όλους"



«AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Το ΣΤΕΚΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στοχεύει:
Στην αντίσταση στην κρίση μέσω της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης. Κανείς να μην μείνει μόνος στην κρίση.
Βοηθάμε ο ένας τον άλλο παρέχοντας ότι μπορεί ο καθένας είτε με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κτλ. – είτε με εργασία – είτε με τις γνώσεις του).

Πως οργανώνεται το ΣΤΕΚΙ ;
Το ΣΤΕΚΙ ως πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης οργανώνεται με λαϊκές συνελεύσειες. Αυτή η συλλογική διαδικασία και η πρακτική, μας επιτρέπει να ενεργοποιηθούμε σαν πολίτες ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου που μας θέλουν αδρανείς σπίτι μας.
Προβάλει την αλληλεγγύη έναντι της φιλανθρωπίας, αφού η αλληλεγγύη αφυπνίζει ενώ η φιλανθρωπία κατευνάζει και απενοχοποιεί.

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται το ΣΤΕΚΙ :
Το ΣΤΕΚΙ ξεκίνησε να λειτουργεί σχεδόν πριν ένα μήνα.
Συλλέγουμε  και διανέμουμε τρόφιμα, είδη ενδυμασίας κι άλλα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης σε νοικοκυριά, που πλήττονται από την κρίση.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόθεσή μας είναι να λειτουργήσουν κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικά φροντιστήρια, ομάδα νομικής στήριξης και όποια άλλη ομάδα αποφασίσει η συνέλευση του ΣΤΕΚΙΟΥ.

ΤΟ ΣΤΕΚΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» χρειάζεται την άμεση βοήθεια και στήριξή σου είτε με την παροχή ειδών για την προσφορά τους σε  οικογένειες που πλήττονται, είτε  με την προσφορά του προσωπικού σου χρόνου παρέχοντας κάποια εργασία ή υπηρεσια απαραίτητη για την άψογη λειτουργία του.

Διεύθυνση               : Μαγνησίας 6 & Δημοκρατιας Νέα Ιωνία - Βόλου

Τηλ. Επικοινωνίας  : 2421-0-91440