Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πανθεσσαλική Αντιφασιστική Διαδήλωση


ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10/2013 11:30 π.μ. - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
  

   Στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης ζουν περίπου 600.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας, 3 εκατομμύρια από το συνολικό πληθυσμό ζουν στα όρια της φτώχειας. Κι η κυβέρνηση των μνημονίων, των αστέγων, των υποσιτισμένων παιδιών, είναι αποφασισμένη "να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα". Μόνο που πλέον αυγά δεν υπάρχουν (πρόσφατα στοιχεία της Unicef).

  69 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Βόλου (19/10/1944) από την ναζιστική κατοχή, ζητήματα, που πολλοί θεωρούσαν λυμένα και τελειωμένα, όπως η καταστρατήγηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η φτωχοποίηση και ο φασισμός, επανέρχονται στο προσκύνιο σε βάρος του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας της χώρας. 

  Εμείς που συμμετέχουμε στις δράσεις που υλοποιεί το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους», πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει στόχος η ενεργοποίηση των πολιτών. Επιδίωξή μας είναι να επανασυσταθεί ο κοινωνικός ιστός μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία. Σε καιρούς κρίσης, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε, η αντίσταση είναι μονόδρομος, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση.



   Η αντιφασιστική διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:30πμ από την πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο του Βόλου.