Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Παρεμβάσεις

1. Επανασυνδέθηκε νερό σε πολύτεκνη οικογένεια

Άρθρο στον "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ" 11/03/2014

Επανασυνδέθηκε νερό σε πολύτεκνη οικογένεια
Μετά από παρέμβαση της ομάδας του "Στεκιού Αλληλεγγύης" στο Βόλο.

Αίσιο τέλος είχε χθες η περιπέτεια πολύτεκνης οικογένειας στο Βόλο, στην οποία η ΔΕΥΑΜΒ έκοψε το νερό εξαιτίας οφειλών που ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ! Μετά την παρέμβαση της Ομάδας Ενημέρωσης και Αντίδρασης ενάντια στους Πλειστηριασμούς, που δημιουργήθηκε από το ΣΤΕΚΙ "Αλληλεγγύη για όλους" και συγκεκριμένα της συντονίστριας του Στεκιού κ. Μαρίας Νεοφώτιστου με το Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, επανασυνδέθηκε χθες το νερό στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας.
Η ομάδα του ΣΤΕΚΙΟΥ "Αλληλεγγύη για όλους" μετρά στο ενεργητικό της τη δεύτερη επιτυχία της, καθώς πριν λίγες εβδομάδες εξαιτίας της παρέμβασής της στη ΔΕΗ, επανασυνδέθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα σε κατάστημα στις Αλυκές. Συγκεκριμένα η διακοπή στην ύδρευση του σπιτιού της πολύτεκνης οικογένειας έγινε χθες το πρωί και μέχρι το μεσημέρι επανασυνδέθηκε και πάλι το νερό στο σπίτι της οικογένειας μετά από την άμεση παρέμβαση της ομάδας του Στεκιού "Αλληλεγγύη για όλους".
Η πολύτεκνη οικογένεια το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς η μητέρα ήταν άνεργη και ο πατέρας εργαζόταν περιστασιακά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένα σταθερό εισόδημα για την οικογένεια. Η συντονίστρια στο ΣΤΕΚΙ "Αλληλεγγύη για όλους" Βόλου, κ. Μαρία Νεοφώτιστου, δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : "Ουσιαστικά πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχία του Στεκιού αλληλεγγύης. Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ που μετά την παρέμβασή μας φρόντισε ώστε να γίνει άμεση επανασύνδεση του νερού στην πολύτεκνη οικογένεια".
Μετά το διακανονισμό και την επανασύνδεση του νερού η πολύτεκνη οικογένεια θα ξεπληρώσει το υπόλοιπο ποσό στη ΔΕΥΑΜΒ με δόσεις.

Άρθρο στην "ΜΑΓΝΗΣΙΑ" 11/03/2014

Επανασύνδεση νερού για πολύτεκνη οικογένεια
Μετά από παρέμβαση στη ΔΕΥΑΜΒ μελών από το Στέκι Αλληλεγγύης

Επανασυνδέθηκε, σε διάστημα δύο ωρών, χθες το πρωί, σε πολύτεκνη οικογένεια στο Βόλο, από τη ΔΕΥΑΜΒ, μετά από παρέμβαση μελών από το Στέκι Αλληλεγγύης και της Ομάδας ενάντια στους πλειστηριασμούς, για οφειλές ύψους 1000 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί τα μέλη του Στεκιού Αλληλεγγύης, ενημερώθηκαν για το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜΒ έκοψε την υδροδότηση σε πολύτεκνη οικογένεια με ανήλικα παιδιά, για να ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία και παρέμβαση στον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρη Οικονομίδη και συμφωνήθηκε να γίνει ρύθμιση και να πληρώνεται με δόσεις το ποσό της οφειλής.
"Ευχαριστούμε τον κ. Οικονομίδη για την κατανόηση που έδειξε και την άμεση ανταπόκριση καθώς ενώ στις 8:30 το πρωί το νερό  είχε κοπεί, μέχρι τις 10:30 είχε γίνει η επανασύνδεση", δήλωσε το μέλος του Στεκιού Αλληλεγγύης και της ομάδας ενάντια στους πλειστηριασμούς Μαρία Νεοφώτιστου.

Άρθρο στην "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" 11/03/2014

Ευαισθησία
Άμεσα κινητοποιήθηκε το Στέκι Αλληλεγγύης, αλλά και η ΔΕΥΑΜΒ, στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε μια πολύτεκνη οικογένεια. Λόγω οφειλών προς την Επιχείρηση έγινε διακοπή του νερού. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα μέλη από το Στέκι, τα οποία απευθύνθηκαν στον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, ο οποίος έδειξε την ίδια ευαισθησία και μέσα σε δύο ώρες έγινε επανασύνδεση του νερού στο σπίτι της οικογένειας. Θα πληρώσει την οφειλή με δόσεις.

2. "ΜΑΧΗ" να μην διωχθεί μονογονεϊακή οικογένεια για ρευματοκλοπή και να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, με ταυτόχρονο διακανονισμό των οφειλών. 

Άρθρο στον "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ" 03/04/2014

Διώκεται μονογονεϊκή οικογένεια για ρευματοκλοπή
Δίνει "μάχη" η Ομάδα Ενημέρωσης και Αντίδρασης ενάντια στους πλειστηριασμούς για να σταματήσει η διαδικασία.

Προσπάθειες για να σταματήσει η δίωξη από τη ΔΕΗ, δίνει τις τελευταίες ημέρες η "Ομάδα Ενημέρωσης και Αντίδρασης ενάντια στους Πλειστηριασμούς" από το ΣΤΕΚΙ "Αλληλεγγύη για όλους" από κοινού με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, για περίπτωση μονογονεϊακής οικογένειας, η οποία είχε προχωρήσει σε ρευματοκλοπή μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ, καθώς υπήρχαν μεγάλες οφειλές.

Ρεπορτάζ : Αθηνά Τσιργή

Στόχος της "Ομάδας Ενημέρωσης και Αντίδρασης ενάντια στους Πλειστηριασμούς" είναι αρχικά να σταματήσει η δίωξη της οικογένειας και στην συνέχεια να ενταχθεί σε κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά και να γίνει διακανονισμός των οφειλών.
"Πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση και για αυτό δίνουμε αγώνα. Η βοήθεια που μας έδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου ήταν πολύτιμη και ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση, καθώς πρόκειται για μια οικογένεια που αντιμετωπίζει ήδη πάρα πολλά προβλήματα", τόνισε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η συντονίστρια στο ΣΤΕΚΙ "Αλληλεγγύη για όλους" κ. Μαρία Νεοφώτιστου. Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες κατάφεραν να επιτύχουν ακόμη δύο διακανονισμούς στη ΔΕΗ δύσκολων περιπτώσεων καθώς οι οφειλές ξεπερνούσαν σε κάθε περίπτωση τα 1000 ευρώ. Από την ημέρα ίδρυσης της "Ομάδας", έχουν επιτευχθεί συνολικά επτά επιτυχίες που αφορούν διακανονισμούς σε ρεύμα και νερό, αλλά και επανασυνδέσεις από ΔΕΗ και ΔΕΥΑΜΒ. Μάλιστα, όπως αναφέρει η κ. Νεοφώτιστου, οι δημότες έχουν ενημερωθεί για την ομάδα, η οποία καθημερινά δέχεται κρούσεις από καταναλωτές που θέλουν να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και να λάβουν συμβουλές.