Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ - ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΕΚΙΟΥ" ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"



ΣΤΕΚΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Το Στέκι «Αλληλεγγύης για όλους»  στην διετή του λειτουργία έχει να δείξει αξιόλογη δραστηριότητα όπως συλλογή και διανομή τροφίμων, ρούχων, συλλογή και διανομή φαρμάκων σε συμπολίτες μας, αλλά και σε άλλους δοκιμαζόμενους λαούς. Στον χώρο του στεκιού λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, ενώ έχουν γίνει πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικές για παιδιά και ενήλικους. Υπάρχει συνεργασία με τις άλλες εθελοντικές δομές της πόλης όπως το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο και την Εκκλησία για την πιο  αποτελεσματική ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
 Τέλος στο στέκι βοηθούν εθελοντικά δεκάδες φίλοι και ωφελούνται πάνω από 500 οικογένειες.
Τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του καλύπτονται από Αλληλέγγυους και μόνο. Σε πρόσφατο λογαριασμό της ύδρευσης με έκπληξη είδαμε ότι διακόπτεται η παροχή νερού, λόγω ενός παλαιού χρέους του 2007 – 2008, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την λειτουργία του στεκιού, που άρχισε εδώ και δύο χρόνια. Το παλαιό χρέος είχε παγώσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με την προϋπόθεση ότι θα πληρώνονται οι τρέχοντες λογαριασμοί, πράγμα που τηρήθηκε ευλαβικά. Ενημερώθηκαν από τους εθελοντές οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜΒ για το συμβάν και εμβρόντητοι πήραν την απάντηση ότι δεν μπορεί η νέα διοίκηση να «παρανομεί» και ότι εμμένουν στην διακοπή του νερού. Ουδέποτε από πλευράς μας  ζητήθηκε ειδική μεταχείριση και διαγραφή του χρέους , το οποίο δεν ανήκε σε μας.  Ζητήσαμε , το αυτονόητο να στηρίξει ως όφειλε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ   το Στέκι Αλληλεγγύης ως κοινωνική δομή που συνδράμει παράλληλα και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπές  κοινωνικές δομές του Δήμου , της Εκκλησίας και όσες άλλες στηρίζονται από ομάδες συμπολιτών μας , να επανασυνδεθεί το νερό ως κοινωνικό αγαθό που είναι για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.
Επισημαίνουμε  ότι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες της ΔΕΥΑΜΒ είναι ο Δήμος και άλλοι μεγάλοι  οργανισμοί και εταιρίες. Μήπως  επιβάλλεται και εκεί διακοπή του νερού  ώστε να βοηθήσουμε  την μείωση του ελλείμματος της ΔΕΥΑΜΒ ;Εμείς δεν συμφωνούμε και ζητήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο.

Σήμερα Πέμπτη 27/11/2014 πραγματοποιήθηκε  Γενική Ανοικτή Συνέλευση του Στεκιού Αλληλεγγύης για Όλους  όπου συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:
·        Προετοιμασία δράσεων για τις γιορτές ( εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ για συλλογή τροφίμων, καλέσματα στον κόσμο για στήριξη με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης)
·        Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παιδικό πάρτυ με προσφορά δώρων.
·        Ενίσχυση του κοινωνικού φροντιστηρίου του Στεκιού από εθελοντές.
·        Συζήτηση για την επανασύνδεση του νερού στο Στέκι  .



Για το τελευταίο και σημαντικό θέμα του κοινωνικού αγαθού του νερού και τη διακοπή του από τη ΔΕΥΑΜΒ αποφασίστηκαν  :
Α) Επιτροπή που θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ (ήδη έχει ζητηθεί επισήμως ραντεβού εκ μέρους μας στη γραμματεία του Δημάρχου και αναμένουμε απάντηση για μέρα και ώρα.)
Β) Κάλεσμα σε Σωματεία , Εργατικό Κέντρο Βόλου , συλλογικότητες και άλλες δομές Αλληλεγγύης καθώς και σε όποιον τοπικό φορέα ή πολίτη, θεωρούν ότι είναι χρέος τους  να συνδράμουν, με την ενεργή συμμετοχή τους στην επανασύνδεση του κοινωνικού αγαθού του νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ για την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεων Αλληλεγγύης του Στεκιού.
Ήδη τη συμπαράσταση τους και ενεργή συμμετοχή στο εγχείρημα μας έδωσαν οι παρακάτω Φορείς και πολίτες κατά αλφαβητική σειρά:

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Γαϊτάνης Λάζαρος
Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας
Η Δημοτική Κίνηση «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Οι εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Α Βόλου
Ο εφημέριος του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας Απόστολος Ντόκος
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδ. Υπαλλήλων Βόλου Κάϊρας Ιωάννης
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας  Ματσιόλης Κώστας
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μέλη του Δ.Σ. Ο.Τ.Α Μαγνησίας
Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νικόλαος Χαυτούρας