Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ζωή σε αναμονή



Οι συνθήκες χτες το πρωί ήταν ιδανικές ! Ξεκινήσαμε, γεμάτοι προσμονή, με δυο αυτοκίνητα γεμάτα ως πάνω με σακούλες και κουτιά με όλα τα καλούδια που είχαν προσφέρει τις προηγούμενες μέρες οι αλληλέγγυοι φίλοι!

Φτάνοντας στα ΣΕΑ Αλμυρού, συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο και την υπεύθυνη των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, οι οποίοι διαχειρίζονται την κατάσταση. Μας ευχαρίστησαν θερμά για την βοήθεια και μας ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Το ΣΕΑ Αλμυρού "φιλοξενεί" 500 με 700 ψυχές τη φορά. Για λίγες μέρες. Άνθρωποι από διάφορες εθνικότητες και ηλικίες. Ανάμεσά τους πολλά ,πάρα πολλά μωρά και παιδάκια,όλοι στοιβαγμένοι σ' έναν εξαιρετικά ακατάλληλο και μικρό χώρο. Περιμένοντας ένα θαύμα που δεν έρχεται. Περιμένοντας καρτερικά ν' αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο.


Σύμμαχοί τους,μέχρι στιγμής, ο καλός καιρός και η αλληλεγγύη που δείχνει ο κόσμος. Οι αποθήκες του Δήμου Αλμυρού γεμίζουν και αδειάζουν συνέχεια. Ευτυχώς, η προσφορά μέχρι στιγμής καλύπτει τη ζήτηση. Οι ανάγκες όμως παραμένουν μεγάλες.

Στο Στέκι "Αλληλεγγύη για όλους" συνεχίζουμε την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βρεφικά και παιδικά γάλατα ,γάλατα μακράς διαρκείας παιδικές τροφές σε βαζάκια, κρέμες βρεφικές, σοκολάτες, μπισκότα, ξηρά τροφή,είδη προσωπικής υγιεινής ( πάνες βρεφικές, σερβιέτες, μωρομάντηλα, αντισηπτικά μαντιλάκια). Καθώς και φάρμακα ( αντιπυρετικά, αντιβιώσεις, παυσίπονα) . Η συλλογή θα γίνεται στο χώρο του Στεκιού, Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία πρωινά 11 με 1 και απογεύματα 6-8 καθημερινά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 91440 καθώς και στα συνεργαζόμενα Μάρκετ της περιοχής.

Η κατάσταση όπως εξελίσσεται είναι τραγική. Πρέπει να πιέσουμε όσο μπορούμε, με όποιον τρόπο μπορούμε για να βρεθεί μια λύση για τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας. Είναι τόσο κρίμα. Τόσο άδικο. Η ζωή τους βρίσκεται σε αναμονή.