Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ευπρόσδεκτα όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία!!



Ευπρόσδεκτα όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία!! Ανεπιθύμητος ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία!!
Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας!!

Την Τετάρτη 11/1/2017 ,εκτός απροόπτου λόγω καιρικών συνθηκών αρχίζουν επιτέλους τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Βόλο, στην πρώην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του «Μόζα».


Το "Στέκι Αλληλεγγύη για όλους" στηρίζει με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΠΘ και κοινωνικών συλλογικοτήτων της πόλης για ένα θερμό καλωσόρισμα αυτών των παιδιών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (Χρ. Σμύρνης 2), την Τετάρτη (11/1) στις 14:00.
Οι πολίτες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, οφείλουν να εκφράσουν τη στήριξή τους στα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους που έφυγαν κυνηγημένοι για να σωθούν από τον πόλεμο και βρέθηκαν στον τόπο μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή όπως ακριβώς έκαναν και οι δικοί μας πρόσφυγες του 1922.

Απευθυνόμαστε στο δημοκρατικό λαό του Βόλου και της Ν. Ιωνίας και καλούμε τους πολίτες να απομονώσουν όσους και όσες αντέδρασαν και προσπάθησαν να στερήσουν από τα παιδιά αυτά το δικαίωμα στη μόρφωση.
Αυτά είναι φαινόμενα ολότελα ξένα προς την ιστορία της Ν. Ιωνίας και της χώρας ολόκληρης. Μια ιστορία μετανάστευσης και προσφυγιάς που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, και μάλιστα, ιδιαίτερα σήμερα.

Για τα προβλήματα της παιδείας, για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, για τη φτώχεια και την ανεργία που έχουν εξωθήσει στη μετανάστευση μισό εκατομμύριο νέους Έλληνες, για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις δεν φταίει κανένα προσφυγόπουλο και κανένας πρόσφυγας. Υπεύθυνοι για αυτά είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι «μεγάλοι» τους φίλοι (δανειστές, ΕΕ, ΗΠΑ κοκ) και οι εγκληματικές και αντιανθρώπινες μνημονιακές πολιτικές που υπηρετούν όλα τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας την πατρίδα μας στην πισωδρόμηση και τον λαό της στην εξαθλίωση.

Την Τετάρτη 11 Γενάρη, στηρίζουμε με τη ενεργή συμμετοχή μας το καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στο σχολειό!!
Υψώνουμε τείχος αδιαπέραστο σε φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις που πάντα φυτρώνουν πάνω στην κοπριά της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας!!
Εκφράζουμε έμπρακτα τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας, της ανοχής στη διαφορετικότητα και της στήριξης σ' αυτούς που την έχουν ανάγκη και οι οποίες αξίες χαρακτηρίζουν από αιώνες τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού!!

Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη 11/1, στις 14:00, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας για να πούμε δυνατά: καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, ανεπιθύμητος ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία!